Dobrý deň, ďakujeme za prejavenú dôveru firme MäsovéČipsy, prečítajte si príhovor nášho Generálneho riaditeľa výroby.
Som spoluzakladateľ tohto úžasného projektu, kde hlavným cieľom bolo priniesť kvalitný projekt na trh. Prvýkrát som sa so sušeným mäsom stretol už v mojej mladosti na športovej súťaži, kde ma tento produkt zaujal so všetkými jeho výhodami. Až na tú chuť, ktorá bola umelá a pripomínala mi žuvačku. O niekoľko rokov na to prišiel za mnou kamoš, ktorý mi predstavil svoju víziu mäsových čipsov, ktorá znela, že chce priniesť zdravý slovenský domáci produkt, zo sušeného mäsa. Ktorý zákazníkom prinesie snack, ktorý neškodí ich zdraviu. Má dostatočnú záruku, chuť sa nedá porovnať s konkurenciou, vyrobené výlučne z domáceho mäsa so slovenským pôvodom.
Táto myšlienka sa mi hneď veľmi páčila a preto som s ním súhlasil. Začali sme chuťou, tú sme doladili tak, aby chutila širokej verejnosti. Prvým dôležitým krokom bolo, že každý kus nechávame dozrieť po dobu 7-8 dní, čím sa mäso zjemní a zvýrazní sa chuť. Druhým hlavným a strategickým krokom bolo vylepšenie výrobného procesu. Po tomto procese začína naozajstná drina, ktorú by som nevzládol so svojím tímom. Výroba začína detailným opracovaním surových kusov mäsa, kde do detailov našou prácou je odstrániť všetok tuk a žliazy. Je to preto lebo náš výrobný proces je iný a špecifický v tom, že nedokážeme zákazníka oklamať štruktúrou mäsa. Pretože pri našom výrobnom procese po tom, čo kusy mäsa sú detailne opracované rovno ich krájame na plátky. Na rozdiel od konkurencie, ktorá v tejto časti výroby mäso melie a tam už ťažko rozoznáte čo všetko sa tam nachádza napríklad pomletý tuk, iné svalové časti zvieraťa. Čo v našom prípade by ste to hneď spozorovali, lebo nie je to zmes, ale jeden celý kus mäsa výlučne iba zo zadných stehien, ktoré sú najlepšie na sušenie.
Ďalším krokom je dodanie chuti našim mäsovým čipsom. Ručne sa plátky zmiešavajú s vopred pripravenou marinádou, aby sa všetky chute dostali na každý kúsok mäsa. Následne sa mäso nechá odležať, aby marináda prenikla, až do jadra všetkých mäsových plátkov. Po 24 hodinách sa mäsové čipsy začnú jemne vyberať a ukladať na pripravené rošty, ktoré sa následne vložia do sušičky. Kde špirálmi a ventilátormi sa zohreje vzduch a prúdi z každej strany mäsa, aby pri nízkej teplote sa z mäsa jemne a pomaličky odstránila všetká voda a zostali v ňom všetky živiny a koreniny, ktoré zabezpečujú chuť mäsových čipsov. Posledným a dôležitým krokom je balenie. Hotové mäso sa dávkuje v určitých gramoch do jednotlivých špecifických sáčkov, nazývaných tiež doypacky, ktoré sú na to prispôsobené. K tomu sa doplní absorbér kyslíka, aby mäsovým čipsom eliminoval kyslík a zabezpečil suchosť. Taktiež ako darček sme sa rozhodli doplniť balík o špáradlo, ak sa vám náhodou mäso zadarí medzi zuby.
Celý proces výroby prebieha 7-8 dní, takže není to úplna sranda, preto sú mäsové čipsy jedinečné svojho druhu, s výbornými či už zdravotnými alebo fyzickými vlastnosťami.
Pamätajte v zdravom tele zdravý duch a menej návštev pri lekárovi.
!!ČISTÁ CHUŤ, ČISTÉ MÄSO, ČISTÝ ŠTÝL!!